Compliance officer

Over ons

Eubelius is het grootste, onafhankelijke advocatenkantoor in België met kantoren in Brussel, Kortrijk en Antwerpen. Onze 25 vennoten, 18 (senior) counsels en meer dan 100 associates bieden unieke expertise en ervaring aan in alle domeinen van het Belgische en Europese Ondernemingsrecht.

Een aanzienlijk deel van ons werk is grensoverschrijdend. We hebben geprivilegieerde relaties met uitstekende onafhankelijke advocatenkantoren in verschillende buitenlandse jurisdicties. Ons cliënteel is erg divers, gaande van Fortune 500 multinationals tot lokale ondernemers, een groot aantal publiekrechtelijke organisaties en talloze Belgische vennootschappen die deel uitmaken van een grote internationale groep.

Onze advocaten kunnen dagelijks rekenen op de professionele hulp van de meer dan 50 medewerkers van onze ondersteunende diensten die bijdragen aan het succes van het kantoor.

Om ons team in Brussel te versterken zijn wij op zoek naar een compliance officer.

Voel jij je aangesproken door het idee om voor één van Belgiës meest gerenommeerde kantoren te werken? Wil jij ons groeiend Compliance team mee helpen uitbouwen? Wil jij werken in een omgeving waar het nemen van initiatief sterk wordt aangemoedigd? Dan is deze functie ongetwijfeld iets voor jou!

Beschrijving

Als compliance officer speel je een sleutelrol in het waarborgen van de naleving van compliance binnen ons kantoor. Je volgt ons Anti-Money Laundering (AML), Know Your Customer (KYC) en DAC6 beleid van a tot z op en streeft naar het waarborgen van volledige compliance binnen Eubelius. In de functie van compliance officer ondersteun je het management bij het opzetten van doordachte werkprocessen.

Taken:

 • Je voert het brede scala aan Compliance verantwoordelijkheden uit en staat m.a.w. in nauw contact met onze cliënten;
 • Je zorgt ervoor dat de werkinstrumenten en operationele procedures up-to-date worden gehouden;
 • Je volgt de juridische ontwikkelingen inzake compliance nauwlettend op in samenwerking met ons strafrecht & compliance team;
 • Je hebt een cruciale cultuurbepalende rol en draagt bij aan de ontwikkeling van beleid en procedures die voldoen aan de relevante wet- en regelgeving;
 • Daarnaast ben je betrokken bij het beoordelen en verbeteren van de controles binnen de praktijkgroepen en de bredere organisatie;
 • Je sensibiliseert de medewerkers via opleiding en berichtgeving;
 • Je rapporteert uitgebreid over de compliance acties, risico’s en eventuele inbreuken en tekortkoming en je formuleert dienaangaande voorstellen tot verbetering.

Profiel

Competenties en vaardigheden: 

 • Je hebt een Bachelor diploma of je kan al terugkijken op enkele jaren ervaring in een soortgelijke rol;
 • Je hebt een zeer goede talenkennis (Nederlands, Frans en Engels);
 • Je werkt accuraat, gestructureerd en kan prioriteiten stellen;
 • Je hebt affiniteit met bedrijfsprocessen en goede vaardigheden in stakeholder- en projectmanagement;
 • Je hebt een brede kennis van de relevante wet- en regelgeving;
 • Je hebt doorzettingsvermogen om zaken succesvol af te kunnen ronden.

Wat wij jou bieden

Je komt terecht in een uitdagende, warme werkomgeving met talrijke opleidingsmogelijkheden. Naast een vast contract voor onbepaalde duur, biedt Eubelius jou een competitief verloningspakket. Proactief werken en persoonlijke groei worden door ons erg gestimuleerd.

Florence
Brussels

Florence Dusart

Do you know someone with the right profile?